Du kan prøve før du bygger

På forsiden diskuterte jeg kort med meg selv om dette med å kjøpe brukt eller bygge fra grunnen av, og dette skal jeg gå ørlite dypere ned i her i denne korte artikkelen.

I artikkelen jeg refererer til så kom jeg med en begrunnelse for hvorfor vi gjorde det valget vi gjorde – altså å kjøpe brukt – og jeg skal komme med enda et argument på hvorfor det kan være smart å gå for en brukt hytte.

Ofte romantiske illusjoner

Når det gjelder hyttelivet er det mange som har en del romantiske illusjoner av dette, og vi vet jo tradisjonelt sett at det å eie en hytte er noe som er sterkt forankret i den norske folkesjelen. Vi har alle sett filmer og reportasjer, samt lest artikler om folk som eier hytter og om hvor deilig det er å koble av fra hverdagens kjas og mas.

kjøpe hytte
Det kan være smart å kjøpe en hytte før du velger å bygge en hytte.

Det kan nok være mye riktig i akkurat dét, men min klare anbefaling er at man uansett kjøper en brukt hytte før man eventuelt velger å bygge.

Årsaken til dét er at det å bygge rett og slett er veldig kostbart og spesielt dyrt vil det jo naturligvis bli hvis man enkelt og greit ikke liker hyttelivet noe spesielt.

Husk på at så lenge du eier noe så har du ansvar for å holde det ved like, og en hytte vil kreve vedlikehold å samme måte som huset ditt. Synes du det er mye arbeid å holde på med boligen din hjemme? Da kan du regne med at akkurat det samme arbeidet må gjøres på hytte. Du kan få ganske mange hotellovernattinger eller leide døgn i en hytte ved et skianlegg for prisen av en hytte som du velger å kjøpe!

Jeg sa det på forsiden: tenk dere nøye om og finn ut hvilke behov dere har. Bor dere allerede landlig til vil kanskje ikke en hytte være nødvendig? Har du muligheten til å spenne på deg skiene rett ved husveggen din er kanskje ikke behovet for hytte så stort. Da kan man kanskje tenke at det å kjøpe seg en liten leilighet i en by være en like god idé, slik at dere kan bruke den som hytte!